duminică, 30 noiembrie 2014

Adventul....

  


         Imi place Adventul pentru ca ador Craciunul si imi place mult cum se pregatesc nemtii pentru intampinarea copilului Cristos ( das Christkind).  La sfarsitul lunii noiembrie in Germania sunt multe targuri cu prajituri si dulciuri, si in diferite orase din Germania se organizeaza Iarmarocuri unde se vand jucarii,produse handmade si alte produse alimentare, unde cu siguranta ati vrea si voi sa mergeti. 
     Alte obiceiuri frumoase si diferite de ale noastre incep de la  1 decembrie  cand  ei fac bradul si coronita de Advent(Adventskranz) isi reia locul binemeritat in centrul casei, bineinteles sa nu uitam de calendarul de Advent care a devenit si la noi o mare traditie. 
  Anul trecut am  ratat Adventul dar in acest an am pregatit din timp materialele...si asta si datorita lui Beatrice, care organizeaza Claca - ,,In asteptarea Craciunului,, unde am fost si eu invitata si bineinteles va invit si pe voi toti. regulile le gasiti pe pagina ei ...Succes
     Noi pentru claca am pregatit un calendar de Advent ...si o coronita de Advent dar sa le luam pe rand. Astazi o sa va prezint calendarul nostru de Advent si ce activitati am pregatit pentru acest Advent .
     Pentru calendar recunosc ca m-am hotarat foarte greu,  ce model sa aleg, sa crosetez, sa cos la masina sau pur si sa printez ceva. Pana la urma am facut dupa o idee luata  de aici, mi s-a parut mai usoara.





     Anul acesta avem activitati diversificate, pentru Elisei am activitati de istorie si geografie iar Marc are activitati legate de zapada-frig,animale polare si carti de citit,dar avem si activitati comune cum ar fi seara de jocuri, seara de facut gogosi, seara clatitelor etc. Bineinteles fiecare va fi rasplatit pentru ce face.

Am avut ajutor la pregatit biletelele cu activitati


     Zilele acestea am fost foarte fericita sa-l gasesc pe Nasturel. Nu-i asa ca seamana ? 
Trebuie sa-i fac salopeta asa ca va rog idei!!!



Seara lui Nasturel
Seara jocurilor

     Offf, in timp ce eu pregateam activitatile cineva era foarte incantat de unul din cadouri, daaaaa le-a gasit. Noroc ca doar pe asta l-a luat si am putut sa ascund iar cutia. 






     Pe langa activitati si cadouri o sa avem zilnic un timp spiritual in familie, vreau sa ne pregatim inimile pentru sarbatorirea nasterii lui Isus Cristos. La noi in casa nu exista mos Craciun, dar este o mare bucurie, bucuria mantuirii si bucuria ca esti iubit neconditionat de Isus, pentru noi Craciunul este cea mai mare sarbatoare. 



Irina




,,Tot ce gaseste mana ta sa faca, fa cu toata puterea ta!,,

,,Arunca-ti painea pe ape, si dupa multa vreme o vei gasi iarasi!,,


                                                           Eclesiastul 

    

6 comentarii:

  1. Interesant calendarul vostru.Se vede minunat! Spor și tihnă să aveți!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumoase sunt toate! Bravo! Voi locuiți în Germania? Am auzit că este o țară foarte ordonată și punctuală :) dar cu localnici mai reci...deși eu aici am avut de a face cu nemți și am rămas plăcut impresionată de ei!

    RăspundețiȘtergere
  3. nu, nu locuiesc in Germania, dar as pleca si maine acolo. :))) strastrabunicul meu a fost neamt, a venit in Romania s-a casatorit dar razboiul l-a trimis inapoi si nu s-a mai tinut legatura. Sotia si copiii au ramas aici. De aici dorul meu de Germania, cred ca este o particica din mine. Nu sunt reci sunt super organizati si foarte echilibrati. Te pup si mersi de vizita..un timp binecuvantat alaturi de baietii tai .

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc pentru ca ai dat curs invitatiei si mult succes ! :)

    RăspundețiȘtergere