sâmbătă, 28 noiembrie 2015

Carti pentru luna decembrie..

          Anul acesta in calendarul de Advent avem multe carticele de citit si de activitati. 
Unele dintre ele le-am cumparat de anul trecut, de la Anca si lista am completat-o anul acesta la Targul Gaudeamus. Zilele acestea am profitat ca am fost singurica dimineata si m-am pus pe citit si pregatit  activitati, sper sa va inspire si pe voi si sa gasiti ceva frumos pentru perioada care vine.

      1.Pe 1Decembrie pe langa activitatile de ziua Romaniei, vom citi Povestea Gastelor, de George Cosbuc. Nu are legatura cu ziua de 1Decembrie si nici cu iarna dar este un autor roman si este si frumoasa.
      2. La capitolul carti in limba engleza avem si cateva cu activitati, cumparate de la Anca inca de anul trecut dar sigur sunt si anul acesta pe stoc. 
.....Nativity sticker and colouring book
....Big First Christmas Activity Book
....Christmas Doodling and colouring 
....1001 Things to Spot at  Christmas si inca o carte cu jocuri, crafturi si stickere Snowy the Snowman.

     
        3. Si pentru primii fulgi de zapada avem cateva carticele, prima The Snowy Day, o carte foarte frumoasa si numai buna de citit la gura sobei....


     4....dar si Pixi are propriile aventuri de povestit, in cartea Bucuriile iernii cu Pixi


      5.O noua aparitie la targ a fost si carticica cu poezii scrisa de Adela Dobran. Bucuriile Iernii. Am descoperit ca lui Marc ii plac foarte mult poeziile si speram sa invatam si noi una din ele.

       6. In una din seri, o sa bem ceai si o sa ascultam Cd-ul de la carticica Cristinei Andone, Ceaikovski si dansul fulgilor de nea



     7. Si painjenii au loc in lista noastra de carti pentru Craciun.  The Christmas cobwebs...o carticica usor de citit pentru copii dar si pentru incepatori.



     8. Bineinteles ca si povestea de Craciun este spusa cu ajutorul cartilor. Carticica Nasterea lui Isus se afla inca pe multe siteuri la un pret foarte mic si va asigur ca arata foarte bine. 

      9. Nu putem uita de familia de la Apple Tree Farm. 
La ferma este agitatie mare, toata lumea asteapta Craciunul: fac felicitari, impacheteaza cadourile, fac ornamente si impodobesc bradul. Putem sa citim despre aventurile lui Sam si Poppy in cartea: Farmyard Tales Christmas Flap Book.
  Cartea este insotita de un puzzle tare frumos si vin impreuna intr-o gentuta. Eu le-am luat de la Anca si a fost cadoul lui Marc, anul trecut, dar nu ne-am saturat inca de el. 

      
       10. Dorinta iepurasului
Cartea este dintr-o serie de patru carti si povesteste despre aventura celor doi prieteni:ariciul si iepurasul. Imaginile sunt foarte frumoase si cartea este foarte usor de interpretat. Apropo voi cum cititi copiilor? 
Eu folosesc mai multe voci pentru personaje, gesticulez si uneori daca sunt cuvinte mai grele le schimb cu unele pe intelesul lui. Ex. arbust - tufis

      
     11.Si ultima carte despre care vreau sa va  vorbesc, este Elefantul Elmer , o carte vesela si cu siguranta Marc va fi cucerit de ea. Se pot face multe activitati cu simpaticul elefant si noi am salvat cateva pe Pinterest. 


   
    Si lui Elisei i-am pregatit carti: Toate panzele sus(doua volume), Zece baieti care au adus o schimbare, Nesfarsita goana dupa elefant si Evadare din biblioteca domnului Lemoncello.  Toate vor fi cadou de Craciun, sa nu-i spuneti de ele. 
    Si Marc va avea sub bradul de la gradi si de Mos Neculae, doua carti Elmer si monstrul si Ce-ti aduci aminte 
     Acestea sunt cartile care le-am pregatit pentru luna decembrie, si pe langa activitatile pregatite sper sa avem o luna frumoasa si plina. 


  ,,Tot ce gaseste mana ta sa faca, fa cu toata puterea ta!,,

,,Arunca-ti painea pe ape, si dupa multa vreme o vei gasi iarasi!,,



Eclesiastul

Irina

6 comentarii:

  1. As vrea sa mai fiu si eu copil si sa am as acarti frumoase si pline de activitati interactive.
    Ma gandesc sa imi cumpar o carte de colorat pentru adulti...
    Sa ma ami simt si eu copil..
    O saptamana frumoasa draga mea

    RăspundețiȘtergere
  2. ms mult de tot...succes la colorat :). Ahhh sunt asa fericita cand pregatesc activitatile si citesc cartile copiilor. Mi-as lua chiar un job in care sa citesc copiilor, as sta si ore suplimentare..hahaha te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesante sunt cărticelele!Mulțumim pentru prezentare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce de proiecte frumoase!!! Nu-mi vine sa cred cand a trecut decembrie... Abia am reusit sa citesc o poveste, sa ascult cateva colinde... :)!

    La multi ani!! Fie ca 2016 sa ne gaseasca sanatosi, sa fie pace si sa ne bucuram de momente frumoase petrecute alaturi de cei dragi. Si sa avem si timp pentru noi, sa cream lucrusoare cu drag, sa citim, sa crestem frumos:P.

    Cu drag
    Rux

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga mea,iti doresc sa ai parte de un an minunat,plin de realizari,proiecte frumoase si multa muuulta dragoste.
    La multi ani!

    RăspundețiȘtergere