sâmbătă, 17 septembrie 2016

Carti pentru la mare


     Chiar daca s-a terminat perioada concediilor si vacanta vreau sa va prezint carticelele luate cu noi, la mare.



   Marc a inceput calatoria cu un somn bun impreuna cu noul prieten Woody, iar mami
s-a putut relaxa cu un frappe si a dat startul unui nou cosulet pentru cardurile montessori.



    Dupa somnic, am studiat cu mare interes o enciclopedie care din pacate nu se mai editeaza, dar este foarte frumoasa si are foarte mare lipici la copii.

    Enciclopedia Dokeo de la editura Rao, ca despre ea este vorba, este foarte vasta si ofera informatii din mai multe domenii si este nelipsita de pe raftul nostru de carti.






     Am citit despre maree si ne-au placut tare mult delfinii si fiindca aveam unditele in portbagaj am citit putin si despre pescuit. Anul acesta a fost prima data cand tati si cu Eli au mers la pescuit, iar in una din seri am avut la meniu peste prajit cu mamaliguta.





     O alta enciclopedie frumoasa este Mica Enciclopedie a Vietii de pe Malul Marii de la editura Aquila. Va recomand aceasta enciclopedie deoarece este plina de informatii folositoare, este usor de citit si de manevrat si pretul este accesibil, dar din pacate nici aceasta enciclopedie nu se mai editeaza.
Datorita acestei carti am fost mai atenti la ce se intampla in jurul nostru si am urmarit pasarile, am studiat algele,am cautat crabi si am cules si studiat scoicele. Eli cu tati au fost  favorizati ca au vazut si delfini, cand au mers in port la pescuit.











      Inca o carte frumoasa si ieftina este Animale din Mari si Oceane. eu am cumparat-o direct de la editura si pentru cei care locuiesc in Bucuresti se poate ridica direct de la sediu fara sa platiti transportul.

      Este o carte usor de citit si foarte folositoare in studiul animalelor marine, este pe principiul montessori si structurata foarte bine, are scrisul mare si multe informatii utile.






     Seara am reusit sa citim din cele doua carticele Pixi luate cu noi si am jucat de 2-3 ori Uno, in rest toate activitatile au fost in asteptare, Marc a preferat sa se joace afara, sa exploreze si sa socializeze.







      Nici mami nu a terminat treaba, apa marii a fost deosebit de calda si nu prea am stat lungiti la soare, am profitat si ne-am balacit pentru tot anul.




Irina


   ,,Tot ce gaseste mana ta sa faca, fa cu toata puterea ta!,,

,,Arunca-ti painea pe ape, si dupa multa vreme o vei gasi iarasi!,,



Eclesiastul

2 comentarii:

  1. Se pare ca vacanta voastra a fost una frumoasa..
    Ma bucur tare pentru momentele voastre de relaxare
    O zi frumoasa...

    RăspundețiȘtergere