sâmbătă, 3 octombrie 2015

Activitati pentru luna octombrie


       Se pare ca la Bucuresti toamna si-a intrat in drepturi, parcurile sunt pline de castane si frunze iar seara este frig si uneori imi pare rau ca nu am o soba sa fac focul:)). Personal mie imi place toamna, este un anotimp plin de resurse pentru activitatile cu copiii: frunze uscate, fructe, legume, vant, ploaie, sarbatoarea roadelor, dar si fiindca ma gandesc ca mai este putin si incepe adventul.......yaaaay.......ok,ok sa revenim la toamna.

   Noutati: mergem la gradinita, un subiect urat daca il intrebi pe Marc. Nu-i place ca trebuie sa se scoale de dimineata si sa plece, dar in rest este foarte incantat. Este foarte apreciat de doamnele lui si este printre putinii (poate chiar singurul) care stie sa manance singur, sa se schimbe, sa mearga la baie, sa numere, cunoaste formele, culorile, animale si plantele. La sedinta se uitau parintii  la mine ca la un zombie si bine ca nu le-am zis ca stie si ceva engleza, ca ma treceau la grupa mijlocie direct .....hahaha, daca nu ma laud eu, atunci cine!!!!! 

    Acest lucru nu ma facut sa ma las pe tanjala, ci ma motivat sa trecem la un alt nivel. Asa ca in prima saptamana de octombrie ne vom juca cu personajele de la Apple Tree Farm,cu ele vom invata sa recunoastem si sa scriem numerele, sa coloram, sa revedem si sa recapitulam animalele domestice.



  Si cum la ferma vine toamna, in cea de-a doua saptamana vom face activitati specifice toamnei: v-om avea plastelina de toamna, frunze, castane si un sensory play.



     Si fiindca Dumnezeu ne-a oferit o toamna bogata plina de fructe, legume si nu numai...vom sarbatori si vom fi recunascatori alaturi de ,,Omiduta Hermie" si prietenii ei. Nu am uitat de copacelul recunostintei, traditia continua  la noi in familie asa ca stati aproape sa vedeti cu ce vom impodobi copacelul de anul acesta. Despre copacelul de anul trecut am scris aici.
  Si ca sa ramanem in acelasi ton de recunostinta si binecuvantare, spre sfarsitul lunii vom poposi pe meleagurile Bibliei si vom invata despre Avraam si Iona.



Sper sa va placa activitatile noastre si sa va inspire si pe voi. 




Irina


  ,,Tot ce gaseste mana ta sa faca, fa cu toata puterea ta!,,


,,Arunca-ti painea pe ape, si dupa multa vreme o vei gasi iarasi!,,

Eclesiastul




 
 

6 comentarii:

  1. o toamna frumoasa iti doresc, si un octombrie binecuvantat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca este minunat sa afceti astfel de activitati impreuna cu cei mici...O toamna rodnica sa aveti..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc si ma bucur ca ai revenit in blogosfera si cu forte proaspete :)

      Ștergere
  3. Si mie imi place toamna!! :D
    Mai am eu cateva restante de indeplinit ca sa pot sa ma manifest creativ in voie (ok... nu chiar cum mi-as dori eu de in voie, dar macar fara sa ma "lovesc" fie si vizual de diferite lucruri pe care trebuie sa le fac).
    Sa va distrati din plin cu activitatile :D.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ce bine ar fi daca am avea timp sa le facem pe toate. Si eu incerc sa le impac pe toate si sfarsesc obosita.

      Ștergere