luni, 12 ianuarie 2015

Bilant ...dupa prima saptamana montessoriana

  A trecut si prima saptamana montessoriana.
Avem realizari dar si esecuri...glumesc, este un inceput timid si pentru mine dar si pentru Marc,unele lucruri trebuie sa le invat si eu,bine ca exista internetul. 

Am inceput cu exercitii de transfer cu bilute, doar sunt pasiunea lui...am facut si cu apa, nasturi si cereale(nu avem poze)...     Dupa, am trecut la prepararea micului dejun ...s-a descurcat relativ bine(doar turnarea laptelui in bol, ne produce ceva probleme)    Insiruirea......offfff, clar ca nu-i place si o sa mai incercam poate mai tarziu...
Ideea jocului si descrierea o gasiti aici.

prima zi- a introdus doua paie


a doua zi...sunt bune de suflat


a treia zi...am incercat cu nasturi si panza...nici asa nu am avut succes
      Mai mult succes  am avut cu activitatile din bucatatrie...acum avem si o masuta, special pusa pentru activitati care pot produce diverse accidente,domestice :)))
      Am exersat si folosirea foarfecului. Inainte de Craciun am plantat seminte de grau si acum  il tundem. Daca ii dau sa taie hartie se plictiseste repede, graul ii place, mai ales ca miroase a iaba(asa zice).
       Un joc care l-am testat saptamana asta si care m-a surprins si pe mine cat de mult ii place, este Tangram, am folosit jocul si pe cutia luminoasa...un real succes.


    Asa a decurs prima saptamana, in continuare voi incerca sa descopar ce ii place.


Prima idee pe care un copil trebuie sa o dobandeasca este diferenta dintre bine si rau.

Maria Montessori


2 ani si 7 luni

     Irina
,,Tot ce gaseste mana ta sa faca, fa cu toata puterea ta!,,

,,Arunca-ti painea pe ape, si dupa multa vreme o vei gasi iarasi!,,

2 comentarii: